Reglementen competitie

Link naar het banenschema 2020 - ZATERDAG

Link naar het banenschema 2020 - ZONDAG

Link naar het wedstrijdbulletin

Link naar regels voor invallen

Hieronder een korte samenvatting van de belangrijkste punten:

De opgegeven spelers zijn aan de teams gekoppeld wat betekent dat het invoeren van uitslagen en de inzage van de competitie voor de spelers eenvoudiger is. Speeltijden zijn ook al ingevoerd waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met bekend zijnde wensen van de teams.

Speeltijden kunnen tot 8 dagen voor aanvang van de speeldag nog aangepast worden. Check altijd vooraf de speeldag of de tijd mogelijk is aangepast!

Wedstrijdformulieren
Vanaf de Vjc 2020 zijn de papieren formulieren en scheurstrookjes afgeschaft en kunnen aanvoerders de opstelling voorafgaand aan een competitiewedstrijd doorgeven via MijnKNLTB.

Hoe werkt de digitale teamopstelling?
De teams bepalen zelf, op basis van afnemende speelsterkte, de opstelling aan het begin van een speeldag. De aanvoerders geven de eigen opstelling door op MIjnKNLTB. Zodra beide aanvoerders de teamopstelling hebben bevestigd, worden de namen van de spelers overgenomen in het uitslagenformulier en zichtbaar voor iedereen.
Gedurende de speeldag kunnen uitslagen tussentijds worden ingevoerd door de aanvoerders. Dit maakt een competitiedag natuurlijk extra spannend! Want wat is de opstelling en tussenstand bij de andere teams? Tijdens de speeldag kunnen uiteraard ook wijzigingen in de teamopstelling worden doorgevoerd, bv. bij een blessure. Deze wijzigingen kunnen worden doorgevoerd bij het invoeren van de uitslagen.

Ledenpassen
Deze zijn nu geldig voor een periode van 2 jaar. De speelsterktes dienen dus wekelijks door de captains online bekeken te worden voor het juist opstellen van de spelers. Je bent alleen verantwoordelijk voor de spelers van je eigen team. De speelsterkte van de tegenstander hoeft niet vooraf gecontroleerd te worden. Na afloop kun je wel protest indienen tegen de opstelling.

Invallen
De invalregeling is zoals velen versoepeld. Hou er altijd wel rekening mee dat iemand die invalt binnen de gestelde marges valt EN dat deze spelers niet bij een andere vereniging al een competitiewedstrijd heeft gespeeld.

Dubbel-partijen
Deze worden nog steeds ‘verkort’ gespeeld. Dit betekent dat er geen 3e set wordt gespeeld. Je speelt dan een super tiebreak, dus tot de 10 en met 2 punten verschil.

Bij vragen over de voorjaarscompetitie kun je contact opnemen met Tamara via 06-4635 2505 of per mail vcl.mtc@gmail.com

We wensen iedereen een zonnige en sportieve voorjaarscompetitie.

wijkom
IDB bord 2040x730